Energi og overskudd

Å forsyne seg riktig og i passe mengder er viktig. Et jevnt blodsukker gir ro og den beste forutsetning for god konsentrasjon og framdrift. Så i en stillesittende, men travel hverdag er betydningen av et sunt, balansert, variert og næringsriktig kosthold viktig.

Mange av våre gjester er opptatt av innholdet maten de spiser og dette tar vi på alvor.

Det skal være lett for våre gjester å spise sunnere i våre kantiner,- enten via bevisste valg eller vennlig «nudging». Vi bruker gjerne ferske og naturlige råvarer som er lite bearbeidet, dessuten vil du også finne en del økologiske i våre kantiner.

GODT, grovt, grønt, sunnere fett og lite salt er noe vi legger vekt på. Ved spesielle behov som for eksempel laktoseintoleranse, eggeallergi etc. legger vi selvsagt til rette for det.  

Energi og overskudd

Nøkkelhull på varer og på varmretter

Nøkkelhullet er myndighetenes egen merkeordning som gjør det lettere å velge sunt innen forskjellige matvaregrupper og –kategorier. Det er bare industripakket mat som kan få merket, og kall det gjerne et slags «best i klassen» symbol.

Frukt, bær, grønnsaker og fisk kan alltid få nøkkelhull selv om disse matvarene gjerne er uemballerte.

Nøkkelhullet signaliserer at det er mindre fett, salt og sukker og mer kostfiber enn i tilsvarende produkter uten Nøkkelhull. Årsaken til at fett, salt, sukker og kostfiber er valgt som kriterier for symbolet er fordi en samlet vitenskapelig dokumentasjon viser at et redusert inntak av fett, salt og sukker og økt inntak av kostfiber vil redusere risikoen for en rekke sykdommer. Både helsemyndighetenes kostråd og nye Nordiske Næringsstoffanbefalinger oppfordrer til en reduksjon i inntak av fett, salt og sukker i tillegg til et økt inntak av fiber.

Nøkkelhullsmerket kan bare brukes på matvaregrupper som ses på som en naturlig del av et sunt kosthold. Kjeks, kaker, godteri, brus, chips og liknende er derfor matvarer som IKKE kan få nøkkelhullsmerket. Pizza derimot blir sett på som en matvare/rett som kan inngå i et sunt kosthold og kan derfor få Nøkkelhull hvis alle kriterier er oppfylt. Men dette er ikke ensbetydende med at pizza er like sunt som fisk eller grønnsaker - men dersom du skal spise pizza så er pizzaen med Nøkkelhull det sunneste valget.

Nøkkelhullsmerkede varmretter i kantiner og på restauranter er foreløpig ikke en reell mulighet for å kunne veilede om sunnere retter, men mange av våre varmretter er laget med mål om å tilfredsstille de tidligere kravene for Nøkkelhullsmerkede varmretter i Sverige.

Nøkkelhull

Hva gjør avdeling PU måltidstjenester

AVDELINGEN PRODUKTUTVIKLING MÅLTIDSTJENESTER

Vårt team i avdelingen for utvikling av måltidstjenester i Norge består av høyt kvalifiserte og erfarne kokker, mat og helselærere (pedagoger), kostøkonom, ernæringsfysiolog og spesialister på cateringadministrasjon. Gruppen er ansvarlig for den generelle utviklingen av måltidstjenester i Compass Group. Deres fagkompetanse blir brukt i alle deler av Compass Group, og deres bidrag gjør at våre måltidstjenester stadig fornyer seg og blir bedre.

Med et dyktig steam for måltidstjenester kan vi garantere glimrende støtte for driften og at vi alltid befinner oss i forkant av nye og innovative trender innenfor måltidstjenester- og cateringbransjen.

ERNÆRINGSANSVARLIGE HER I NORGE HAR DISSE ANSVARSOMRÅDENE:

  • Formidling av ernæringsdata til Compass Group
  • Vedlikehold av analysesystem for ernæring
  • Vedlikehold av databasesystem for oppskrifter 
  • Støtte til produktutvikling
  • Støtte til utarbeiding av oppskrifter
  • Vedlikehold av spesialkost og data vedrørende allergener
  • Spesialist på spørsmål knyttet til helse, miljø og bærekraft
  • Formidling av ernæringskunnskap til kunder og ansatte
  • Støtte til opplæring innen ernæring
  • Myndighetskontakt i forbindelse med merking og andre spørsmål knyttet til helse og ernæring

Har du spørsmål til vår ernæringsfysiolog? Ta kontakt med hovedkontoret til Compass Group i Norge.

Nutrition in Apples