Hjemmelaget fikenmarmelade

Hjemmelagde gaver er noe vi alle setter pris på. Lager du hjemmelaget fikenmarmelade til noen du er glad i, får du garantert stjerneanis i boka!

Nå er vi inne i adventstiden, og hva er vel hyggeligere enn å bruke kveldene eller helgene på å lage hjemmelagde julegaver, som garantert blir satt pris på?

Når du skal lage julegaver, er det herlig å kunne by på noe som kan nytes som dessert. Fikenmarmelade er fantastisk til julens ostebord, og passer ypperlig til julens sjokoladedesserter.

Oppskriften kan dobles, dersom du ønsker større mengde.

 

Ingredienser:

200 g tørket fiken

50 g rosiner

Ca. 2,5 dl portvin. Du kan gjerne erstatte portvin med saft fra appelsin eller klementin, sammen med litt solbærsaft

Ca. 1,5 ss sukker/brunt sukker – smakes til

1 stjerneanis

1 kanelstang

1/2 vaniljestang

 

Tilberedning:

  • Kutt fiken i små biter.
  • Del en halv vaniljestang i to på langs og skrap frøene ut, alt skal i.
  • Ha alle ingrediensene i en kjele, og kok det sakte opp før du setter alt på langsom koking til marmeladen er ferdig.
  • Ved ferdig resultat skal det ikke være mer væske igjen og frukten skal være helt bløt. Tilsett eventuelt mer væske.
  • Rør forsiktig om av og til – smak til.
  • Fjern stjerneanis, kanelstang og vaniljestang fra marmeladen.
  • Fikenmarmeladen fylles over på rene varme glass, avkjøles og sett deretter på egnet lokk. Oppbevares kjølig.

 

 

Del Via:

Aktuelt

Restematoppskrifter – julemat

Ring romjulen inn, og unngå matsvinn, med disse lekre restematoppskriftene

Blomkålsuppe med pinnekjøtt

Pinnekjøtt kan fint brukes som garnityr til ulike supper, som f.eks ertesuppe, blomkålsuppe, gulrotsuppe, osv. Denne suppen smaker ypperlig med nystekte rundstykker og godt smør til.

Kalkun på Thanksgiving Day – på ekte amerikansk vis

I dag feires Thanksgiving Day i USA. Da spises det aller helst helstekt kalkun. Derfor tar vi deg med på tur over Atlanterhavet og deler en deilig oppskrift på denne saftige retten.