Culinary Team

Vårt Culinary Team

BLI KJENT MED VÅRT CULINARY TEAM

Vi er heldige og stolte over å ha vårt eget Culinary team! Her har vi samlet våre beste kokker som kjennetegnes av å være engasjerte, faglig dyktige, innovative, nysgjerrige og fremoverlente. De har en betingelsesløs kjærlighet til mat, råvarer, matopplevelser, tradisjoner og trender - en lidenskap både våre gjester og vi nyter godt av. 

Vårt Culinary team er tett på gjestene våre hver dag, og gir oss verdifulle tilbakemeldinger på hva gjestene etterspør. Dette tar vi med oss inn i prosessen med produktutvikling og innovasjon. På denne måten sikrer vi at våre gjester får bedre og bedre matopplevelser. De hjelper også gjerne til når vi for eksempel arrangerer events og konkurranser, og ikke minst ved vurdering av nye produkter inn i varebok. 

Tilbake får de faglig utvikling og inspirasjon gjennom matnyttige samlinger, spennende seminarer, deltakelse på matmesser og inspirasjonsturer.

Takk til hver og en av dere!

 

Eivind Fjelde

Eivind startet sin kokkekarriere som lærling på ConocoPhillips. Etter læretiden begynte han som kokk på Spa-hotell Velvære, Hjelmeland, hvor han hadde tre lærerike år som kokk, skiftleder og assisterende kjøkkensjef. Våren 2010 ble han ansatt i Eurest som kantineleder på ConocoPhillips på Tananger.

Han er oppvokst på Hommersåk som ligger like utenfor Sandnes i Rogaland. Han er den eldste i en søskenflokk på fire med to brødre og en søster. Nå bor han med samboeren på Sola. Eivind har alltid vært glad i sport og fiske, har en stor lidenskap for mat og elsker nye opplevelser og reiser!

Etter to og et halvt år ved Conoco Phillips tok han derfor ett års permisjon for å reise ut i verden. Turen gikk først til Australia hvor han jobbet seks måneder på et resort. Deretter reiste han noen måneder rundt i forskjellige land for å oppleve andre matkulturer. Hans beste matopplevelser beskriver han slik: «Det var på en motorsykkeltur fra Nha Trang til Ho Chi Minh i Vietnam. Der stoppet vi på en gård som lå omringet av grønne rismarker. Alle råvarene ble dyrket i hagen og tilberedt på en enkel måte. En fantastisk matopplevelse bestående av nydelige smaker, ferske og fine råvarer».

Nå er Eivind tilbake i jobben sin som kantineleder på ConocoPhillips, der han trives veldig godt.

Å være en del av Culinary Team er en fantastisk mulighet, synes Eivind. «Det er veldig bra for min videreutvikling og du møter mange kjekke mennesker med samme interesse og lidenskap for mat. Å reise på samlinger og oppdrag med teamet gir meg veldig mye, og ikke minst det å få bidra med menyforslag og oppskrifter».

Hans favorittråvare er kveite, som han mener er en utrolig fin fisk som kan brukes til veldig mye, og er en råvare som må behandles med kjærlighet.

Andre Meling

Andre kommer fra Norges mathovedstad – Stavanger, hvor han er født og oppvokst med mor, far og en yngre bror. Inspirasjonen til å bli kokk kom gjennom en bestefar som har hatt et helt liv i faget, og som villig har delt historier om den unike og morsomme kjøkkenkulturen. «Som en ekte siddis er lidenskapen Viking, her skal det nevnes at frustrasjon og lidenskap går hånd i hånd», sier Andre.

Andre er en ekte ”Eurester”. Han tok læretiden ved Statoils hovedkontor i Stavanger. Deretter fikk han jobb som kokk hos Schlumberger. Etter ett og et halvt år fikk han jobb som kjøkkensjef samme på sted. Han stortrives i jobben sin!

Andre er et relativt nytt medlem i Culinary Team, men slik beskriver han sine forventninger: «Masse inspirasjon, gleden av å få treffe og knytte kontakt med mange av de flinkeste kokkene i selskapet, dra nytte av erfaringen til mange av de eldre medlemmene i teamet og lære så mye som mulig». Samtidig håper han også at han som ung kokk kan gi inspirasjon til teamet.

Hans favorittråvare varierer. I en periode kan han finne på å bruke chili i alt, for å finne nye spennende kombinasjoner. Men om han må trekke frem en ting som er uunnværlig i matlagning, må det bli løk - i alle varianter. En fantastisk smaksforsterker som har tilnærmet ubegrensede bruksområder.

Beste matopplevelse beskriver han slik: «Det var nyttårsaften 2012 i London. Vi spiste på en restaurant som heter Eight over Eight, hvor det serveres pan-asian food i en stilfull, men avslappet atmosfære. Dette var en fantastisk opplevelse hvor alt stemte; maten, vinen og flinke servitører».

Lena Hording Myhre

Lena tok fagbrevet i 1997 etter læretid på Rica Helsfyr Hotel. Deretter begynte hun på restauranten Sult i Oslo, som da var helt nyetablert. Her hadde hun en givende og lærerik periode på fire år. Turen gikk videre til Herbern, Kaffistova og Lyst før hun etter hvert hadde et ønske om en mer normal arbeidstid. Lena valgte da å gå over til å jobbe i kantine og jobber nå som kantineleder hos UD hvor hun har vært i to år.

Lena kommer fra Oslo, nærmere bestemt Oppegård, hvor hun er bosatt med mann og to barn. Mesteparten av tiden hennes går med til familie og venner, oppfølging av barn og felles familieprosjekter.

Hun er relativt ny i Culinary Team, men hun tror det kommer til å bli både lærerikt og spennende.

Favorittråvarene hennes er de man skaffer, plukker eller fisker selv. Dette er også det som skaper de beste matopplevelsene. «Nystekt selvplukket kantarell og brød en kveld på hytta, eller fem-retters middag på to-stjernes restaurant i Barcelona er helt forskjellige opplevelser og fantastisk på hver sin måte - det er derfor umulig å finne min beste matopplevelse», sier Lena.

Gaute Houge

Gaute ble utdannet kokk etter endt læretid ved kantinen ved BP i 1993 og jobbet som kokk og deretter tre år som assisterende kjøkkensjef der. Han hadde også gleden av å jobbe seks uker under OL i Lillehammer i 1994.

I 1998 startet han som områdeleder i Eurest, og gikk deretter over til stillingen som kjøkkensjef for Eurest ved Saga Petroleum/Norsk Hydro. Her var han i 5 år og jobbet også offshore for ESS.

Gaute gikk over til Shellkontrakten som Eurest fikk i 2003. Her har han vært med å utvikle innholdet i kontrakten fra å være en enkel kantine med påsmurt, salat og enkel varmrett til en sunn, stor kantine med mange valgmuligheter. Siden jobbet han fem år for Sodexo på Shell, men er nå kommet «hjem igjen» til Eurest.

Gaute er fra Sola, gift med Anja og har 2 gutter, Jonathan og Ulrik. Fritiden hans går med til aktivitetene som guttene holder på med. Utover det liker han godt å se på sport, og er en ivrig Vikingsupporter sammen med Jonathan og Ulrik.

Hans forventninger til å være en del av Culinary Team er enkle: «Jeg håper å bli inspirert slik at jeg kan utvikle mine matkunnskaper og bidra med det jeg kan».

Favorittråvarer er entrecote fra Prima Jæren og kamskjell, og den beste matopplevelse hadde han da han besøkte Gordon Ramseys restaurant i London.

Maren Moen Gilje

Maren har jobbet forskjellige steder i Compass Group i ti år. Reisen startet som lærling på Norske Shell i Tananger, hvor hun hadde to flotte og utfordrende år. Deretter var hun med å starte forskjellige kontrakter, jobbet hos Nato og Aibel, før hun hadde en liten pause fra kokkefaget og begynte som kjøkkendesigner hos HTH. Hun skjønte imidlertid fort at det var på kjøkkenet hun hørte hjemme, og begynte hos ESS – hvor hun jobbet på ulike landanlegg.

Ferden gikk videre tilbake som kokk på Shell, til Fylkesmannen i Rogaland og til sist JWC Nato. Slik beskriver hun arbeidsplassen sin: «Etter at jeg satte mine ben inn her følte jeg at dette var min plass. Her stortrives jeg med kjekke mennesker på kjøkkenet og veldig spennende gjester. Flere ganger i året har vi store militærøvelser. Da er det mye jobbing fra tidlig morgen til sen kveld. Det er en spennende og utfordrende kontrakt som gir meg veldig mye».

Maren er en ekte siddis. Født, oppvokst og bosatt i Stavanger. Gift med Anders, har en datter som heter Pia og en hund. Familien er veldig glad i å reise på fjellet både vinter og sommer, gjerne med gode venner. Ellers er hun glad i å invitere til festligheter hjemme for store og små. Utenlandsturer og shopping er også noe hun liker godt.
Hennes tanker rundt Culinary Team er at det er spennende, inspirerende og ikke minst kjekt å få treffe andre kollegaer. Hun syns det er fint å ha et team å henvende seg til med spørsmål og ideer. «Jeg er stolt av å fortelle at jeg er med i Culinary Team. Det gir en ekstra piff om hverdagen blir tung og ensformig», sier Maren.

Maren liker godt både å jobbe med, og spise, kylling. Men skal hun trekke frem en favorittråvare så er det sjokolade! Hun elsker nemlig, som hun selv sier: å «dille med» kaker og desserter.

Slik beskriver Maren sin beste matopplevelse: «Jeg var på ferie i New York, hvor jeg har to uforglemmelige opplevelser. Det ene var da vi var på en restaurant i Meatpacking District som heter Spice Market. Her hadde vi en asiatiskinspirert fem-retter fylt av nye smaker og overraskende kombinasjoner i et utrolig kult lokale. Den andre opplevelsen på Street Food Corner ved Herald Square hvor det var yrende liv og fantastisk mat. Her ble jeg også inspirert til å være med på årets kokkekamp i Eurest; «Street Food»!»

Aleksander Brettingen

Aleksander tok fagbrev i 2003, og var sjette mann på ti år i Østfold som gikk ut med karakteren «meget godt». Læretiden hadde han på Smaalene Hotell i Askim, et lite kurs- og konferansehotell med tre ansatte. Alt ble laget fra bunnen og alle måtte bidra til alt.

Deretter gikk turen til Venezia hvor han jobbet tre måneder på hotellet Sofitel Hotel Venezia. Denne muligheten fikk han gjennom Lærlingekompaniet for å ha vært en av de fem beste lærlingene i Østfold. Reisen fortsatte videre til Marbella i Spania hvor han sommeren 2005 jobbet på en norskeid restaurant ved navn Pepper Room.

Tilbake i Norge gikk ferden til Hotell Bristol i Oslo der han jobbet tre år, først som bankettkokk og så soussjef. Deretter gikk han over til Thon Hotell Vika Atrium hvor han var kjøkkensjef i fem år. Februar 2012 ble han hentet inn til Eurest for å være med på etableringen av måltidsløsninger hos DNB i Bjørvika. Deretter gikk Aleksander over til Rosenholm Campus.

Aleksander er fra Askim i Østfold, er gift og har 2 barn. Hans hobbyer er bil, fotball, skihopping og øvrig sport. For ham er Culinary Team er en fin mulighet til å bli kjent med flere kolleger og ha noen å utveksle erfaringer og diskutere fag med.

Hans favorittråvare er kongekrabbe og jordskokker, og slik beskriver han beste matopplevelse: «Beste matopplevelse var i regi av mitt gamle lærested hvor vi to ganger i året kjørte en ti-retters middag med tilhørende viner. Hele prosessen rundt dette var veldig inspirerende og lærerikt».

Espen Grannes

Espen har bred erfaring fra både restauranter og hotell. De siste ti årene har han blant annet vært innom Theatercafeen, Beach Club, New Orleans og Thon Hotell Vika Atrium i Oslo. Han begynte i Eurest i 2011 og jobber nå til daglig som kokk med ansvar for varmmat ved Vækerø Park.

Han er opprinnelig fra Stavanger og utenom interessen for mat er han også veldig glad i musikk.

Espen ser på Culinary Team som en flott arena for å møte og dele erfaringer med andre dyktige kollegaer i Eurest som han ellers ikke ville møtt.

Hans favorittråvare er bacon av god kvalitet, og beste matopplevelse beskriver han slik: «Jeg var i London for noen år siden, hvor jeg spiste på en av restaurantene til Jamie Oliver. Her fikk jeg servert carbonara - som i utgangspunktet er en veldig enkel rett, men utførelsen var bare helt fantastisk».

Anders Gran Osmundsvaag

Anders kommer fra Djurås, en liten by utenfor Falun i Sverige. Han har bodd i Oslo i nesten 20 år og er gift og har to barn oget til på vei. I Oslo har han bland annet vært kjøkkensjef på restaurant Nobilis, kjøkkensjef på Zenzi by Real Food (sunn fastfood konsept) og har jobbet to sesonger på den populære fisk og skalldyr- restauranten Solsiden.

I dag jobber Anders som kjøkkensjef på vår avdeling på Norges gruppen. En av han store lidenskaper er øl og han brygger eget øl og er øldommer. Anders sitter faktisk i Norbryggs dommerkomité. Ved siden av mat og ølbrygging er også sjakk og motorsykkel hans hobbyer.

Anders er et relativt nytt medlem i Culinary Team, men slik beskriver han teamet "Det gir meg faglig kunnskap og inspirasjon. Culinary Team gir muligheten å knytte kontakter med faglig dyktige kolleger og man får jobbe sammen med kokker som brenner for faget". Hans favoritt råvare er løk. En allsidig grønnsak som smaker godt i alle variasjoner og det er en grønnsak Anders bruker i nesten alle retter.

Den matopplevelsen han husker best er fra når han var i New York på Per Se, en 3-stjerners Michelin restaurant sammen med en gjeng kokker. Gjengen booket bord samme dag og bestemte seg for Chefs meny. Da selskapet kom til restauranten fant de ut at selskapet var kokker og lurte på om de fikk frie hender til å servere dem alt de hadde å by på. Anders og gjengen svarte selvfølgelig ja, og det medførte 6 timer, 28 retter og et par trange bukser!

K.Tak Sung

Made in Hong Kong! Kwok Tak Sung kom til Norge da han var fire år. Han har siden 1980 bodd i Asker der foreldrene startet sin første cafe på Slependen «Sjøengen House», et spisested som fylte drosjesjåfører, lastebilsjåfører og slitne stamgjesters mage med husmannskost og øl. I 1989 åpnet familien en bedre cafè og resturant «Hos Jenny» på kulturhuset i Asker. Den første kinarestauranten som fortsatt er i manges minne i Asker. Det var der interessen for mat virkelig utviklet seg, selv om heimkunnskapen fra ungdomskolen la grunnlaget for gnisten.

K.Tak har drevet eget spisested, Intermezzo i Asker, siden 98 til slutten av 2012. Han solgte stedet for å søke etter nye utfordringer, få mer normale arbeidstider og mer tid til familien sin. I slutten av 2013 ble han en del Compass-familien. I dag jobber han som kjøkkensjef ved Asker Panorama der også hovedkontoret til Compass Group i Norge er lokalisert.

K.Tak tror at Culinary Team vil være med å gi ytterligere inspirasjonsboost for arbeidet han utfører og han gleder seg til å utveksle erfaring, kunnskap og lidenskap for faget.

Når K.Tak forteller om sin fritid sier han: "Jeg har i over ti år prøvd å etablere trening som hobby, men det lykkes aldeles ikke. Koser meg heller med den lille familien jeg har som består av samboer og to døtre". Hans syns det er fint å gå litt i naturen og liker svært godt å reise verden rundt for å smake på mat samt å finne glede fra andres matkultur.

Han er en stor entusiast for det asiatiske kjøkkenet,… kommer trolig fra blodet?! Om sin favoritt-råvare sier K.Tak; "Som kineser har jeg ikke noen spesielt råvare som favoritt. Alt med to til fire ben kan benyttes, bord og stoler også!"

K.Tak har mange gode matopplevelser verden rundt, men en av de desidert beste opplevelsene var på Statholdergaarden hos Bent Stiansen. "Fantastisk god åtteretters meny med tilsvarende fantastisk vinmeny, samt atmosfære og gode venner er det ikke noe som slår," avslutter K.Tak

Karoline Disch

Karoline er født og oppvokst i Bærum. Hun forstod fort at hun ville bli kokk, og startet derfor på Restaurant- og matfaglinjen på Rosenvilde videregående skole. Der gikk Karoline i to år til hun ble lærling på Posthallen Restaurant. Etter to år tok Karoline fagbrevet og gikk ut med karakteren; Bestått Meget Godt! Fra da hun gikk på videregående skole og frem til nå, har Karoline har vært innom litt forskjellige steder i sin karriere; ferskvaredisken i dagligvaren, restaurant, hotell og kantine. I dag jobber hun som kokk ved Eurest-avdelingen Statnett i Nydalen.

Karolines lidenskap er mat! Hun elsker å prøve ut og lage nye ting. En fin helg hos Karoline kan gjerne være å stå på kjøkkenet dagen lang. Ellers interesserer hun seg for trening og kosthold, vin, bolig og interiør, reise utenlands og hun er også veldig glad i hunder.

Karolines forventninger til Culinary Team er å få masse inspirasjon, lære masse og møte mennesker som er like glad i mat som henne.

Hennes beste matopplevelse var for tre år siden, da hun og samboeren var i London. De var på hotellet Claridge's Mayfair, og spiste en tre-retters på Gordon Ramsay's daværende restaurant. Karoline bestilte selvfølgelig den klassiske Beef Wellington, og hun beskriver den som fantastisk!

Karolines favoritt-råvare må være et godt stykke med oksefilet. Hun beskriver det slik: "Uansett hvor mye god mat vi kokker lager så blir man matlei til tider. Men et godt stykke biff slår aldri feil!"

Ibrahim Hassan

Ibrahim Hassan har jobbet som kokk i 16 år. Han vokste opp i Port Said City i Egypt i en søskenflokk på fire. Han tok fagbrevet i 2001 og flyttet til Hurgada der han jobbet på flere ulike hoteller og resorter.

I 2007 flyttet Ibrahim til Norge, hvor han startet som kokk på Oscarsborg Hotell før han tok steget videre som kjøkkensjef i Terrassen Restaurant i Kolbotn. Ibrahim startet i Eurest i 2013 og i dag er han Konstituert Kjøkkensjef ved Ingeniørenes Hus Møtesenter i Oslo. Han stortrives i denne rollen da han får være kreativ sammen med dyktige kollegaer.

Ibrahims favoritt råvarer er lam og ferskplukket kantarell.
"Jeg liker å lage tallerkener basert på råvarer fra ulike matkulturer, være innovativ og eksperimentere for å utvikle nye matopplevelser" sier Ibrahim

Å være med i Culinary team ser Ibrahim som en fantastisk og positiv opplevelse og han gleder seg til å dele erfaringer og bli kjent med de dyktige kokkene.

Anita Widerberg

Anita er født og oppvokst på Averøy sammen med sin mor, far og lillebror. Averøy har fastlandsforbindelse via Atlanterhavsveien som er kjent gjennom mange bilreklamer for den høye bruen med de store bølgene.

Hun fik interesse for kokke faget gjennom sin mor som driver Catering og selskapslokaler på Averøy. Anita tok lærlingetiden på Thon hotell Oslofjord og fagbrevet i 2007. Hun flyttet så hjem og gikk så Allmennfaglig påbygging i Kristiansund.

Etter endt studie flyttet hun tilbake til Oslo og fikk tilbud om soussjef stilling på Det Norske Theater. Videre jobbet Anita på restaurant Consenzo som soussjef, til hun i 2011 fikk tilbud om å begynne i Eurest som soussjef på DNB Aker brygge. I dag jobber Anita på Eurest avdeling KA20 Puur kantine som kjøkkensjef.

Hun bor på fargerike Grünerløkka sammen med sin mann som jobber som kjøkkensjef på Latter Aker Brygge og hunden Rocky. Anita sier at hun elsker å reise og se nye kulturer og få nye matopplevelser. Utenfor jobb bedriver hun tiden med venner, dykking og slalom. Anita er også styreleder i borettslaget hun bor i.

Anita har en liste på favorittråvarer som hun må bare ha med i en eller annen form. Men må hun velge en så må det være Lakris. En fantastisk råvare som kan brukes til alt for å få en spennende vri på retten. 

Anita håper det å være medlem av Culinary team skal gi henne inspirasjon og sjansen til å utvikle seg enda mer som kokk. Og ikke minst hyggelige sammenkomster med kollegaer man ikke ser så ofte.

Anita har mange minnerike matopplevelser men hun husker en som stikker seg ekstra ut. Det var i Bangkok på Hotell Lebua og restauranten Sirocco på 64 etasje under åpen himmel og hun spiste sin aller første Kobebiff som smeltet på tungen! "Fantastisk opplevelse og ubeskrivelig god mat" avslutter Anita.