Endre språk
Kokkekamp i Compass Group -

HOLD DEG OPPDATERT MED
DE SISTE NYHETENE...

Nyheter

Kokkekamp i Compass Group

For sjette året på rad arrangerte Compass Group sin årlige kokkekamp "Årets Matkriger 2016", en intern kokkekamp for ansatte i Eurest, Medirest og ESS. Finalen ble arrangert hos Bama i Oslo lørdag 21. mai.

Eurest |  juni 2016

1. plass Lag Bedre buk sprenge enn god mat slenge

Kokkekampen er en konkurranse hvor alle ansatte i Compass Group i Norge blir oppfordret til å danne et lag på to eller tre personer og sende inn menyforslag. Man behøver ikke å være kokk for å delta. Årets tema for konkurransen var Ugly Food.

 

Av alle innsendte menyer ble seks lag nøye valgt ut, på grunnlag av hvordan de teoretisk hadde valgt å løse oppgaven. Lagene skulle trylle fram gourmetmat av "vanskelige" råvarer og bruke råvarer man vanligvis kaster som f.eks. potetskrell, brokkolistilker og andre uvanlige stykningsdeler. Svinngastronomi helt enkelt!

 

Oppgaven var å lage en treretters hvor forretten skulle være vegetarisk, hovedretten skulle bestå av oksekjake eller oksebrisket og desserten var en Mystery Basket - På selve finaledagen fikk lagene utlevert råvarer og skulle ut i fra disse, komponere en dessert.

 

Finalen gikk av stabelen på kokkelandslagets arbeidskjøkken hos Bama i Oslo. Her skulle menyen fremføres i praksis, hvor hvert lag presenterte sin meny til et dommerpanel på fem personer satt sammen av representanter fra ESS, Eurest, Bama, HaugenGruppen og Nortura. De delte ut poeng i kategoriene arbeidsteknikk/hygiene, smak, presentasjon, kreativitet og ikke minst svinn. Det var meget høy standard på alle lagene og de leverte imponerende kvalitet på smak, kreativitet og presentasjon.

 

Dagen ble avsluttet med bankett om kvelden for deltakerne og her ble vinnerne annonsert og gjort stor stas på. Det var laget Bedre buk sprenge enn god mat slenge fra ESS med Lene Havåg, Anders Martinsson og Tony Kristiansen som ble vinnerne av Årets Kokkekamp. Laget vant andre året på rad!

 

Premien er en matfaglig tur til København med mye spennende på programmet.

  

På andre plass kom Team Simplicity fra Eurest. Laget bestod av (f.v.) Silje Seldal, Morten Dysjaland og Eivind Fjelde:  

2. plass Team Simplicity

 

På tredje plass: Lag Rå.fra Eurest. Laget bestod av (f.v.) K.Tak Sung, Anita Widerberg og Rolf Aleksander Brettingen:

 

3. plass Lag Rå

 

Tilbake til nyheter